E N A - Κ Λ Ι Κ - Α Ρ Ι Σ Τ Ε Ρ Α ή ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΑΝ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΑΝΑΓΚΗ...

Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

Παραφράζοντας το «Ανοιχτό γράμμα» Ζαχαριάδη προς «το λαό της Ελλάδας»…

Η επίθεση που δέχτηκε η πατρίδα μας τον Οκτώβριο του 1940, δεν έχει καμία διαφορά από την επίθεση που δέχεται η Ελλάδα από τον νεοφιλελευθερισμό των Αγορών με τον μανδύα της ΕΕ…

Στόχος, η υποταγή της χώρας για διάφορους λόγους… γεωπολιτικούς, οικονομικούς, κλπ.

Η μόνη διαφορά είναι ότι η στρατιωτική επίθεση των ιταλών φασιστών και στη συνέχεια γερμανο-ιταλική κατοχή αποτελεί ιστορικό παρελθόν, ενώ η πολιτική και οικονομική επίθεση των ευρωπαίων πλουτοκρατών δια της Μερκελικής ΕΕ και η υποδούλωση στον νεοφιλελευθερισμό, βρίσκεται σε οδυνηρή εξέλιξη, στη φάση του οριστικού αλυσοδέματος ψυχών, γης και πλούτου.

Γνωρίζουμε πια ότι η Κατοχή διάρκεσε περίπου 4 χρόνια, ενώ η διάρκεια της οικονομικής και πολιτικής αποικιοποίησης που εξακολουθούν να μας χτίζουν με βάση τα χρέη της χώρας θα διαρκέσει σχεδόν όλο τον 21ο αιώνα!

Σήμερα ενώ απαιτείται ξανά κοινωνική και πατριωτική συνεργασία και αγώνας ενάντια στους τοποτηρητές των Γερμανών…. υπάρχουν αντιμνημονιακές και πατριωτικές δυνάμεις που παρά τις Κοινωνικές ανάγκες και την διάλυση του Ελληνικού κράτους, συνεχίζουν να εμμένουν στην πολυτέλεια φοβικών συνδρόμων, ιδεολογικών αρχών και κομματικού προστατευτισμού.

Και μας έρχεται στο νου το «ανοιχτό γράμμα» που έστειλε στον Ελληνικό Λαό, στις «31 τού Οχτώβρη 1940» ο Νίκος Ζαχαριάδης, τότε Γραμματέας του ΚΚΕ… που παραγνωρίζοντας τα όσα είχε επιφέρει το δικτατορικό καθεστώς Μεταξά και τα όσα είχαν υποστεί οι κομμουνιστές, καλούσε τα μέλη του αλλά και συνολικά τον λαό να συμμετάσχουν στην προάσπιση της πατρίδας ακόμη και σε πόλεμο «πού τον διευθύνει ή κυβέρνηση Μεταξά»!!!

Αναρωτιόμαστε, κατά συνέπεια, και δεχόμενοι τον κίνδυνο έστω και στο γενικό του περίγραμμα, αν υπάρχει ομοιότητα ανάμεσα στον Μεταξά, τότε, και στον Τσίπρα, σήμερα…

Αν δυστυχώς λίγο πριν τις εκλογές οι δημοκρατικές, πατριωτικές και αντιμνημονιακές δυνάμεις κατέρχονται μόνες και χωρίς συνεργασία στην αναμέτρηση της 25ης Ιανουαρίου, αποτελεί καθήκον και πράξη ευθύνης απέναντι στην χειμαζόμενη κοινωνία και την χώρα, της όποιας ξεπουλιέται κάθε πλουτοπαραγωγική πηγή, να δώσουν έγκριση και ανοχή σε μια νέα κυβέρνηση…

Αν μη τι άλλο θα είναι πολύ προτιμότερη μια κατάσταση ανακούφισης από την ολοσχερή καταστροφή….

*** Να και το γράμμα Ζαχαριάδη, τότε… (απλά, όπου οι λέξεις: φασισμός, Μουσολίνι, Μεταξάς, χρησιμοποιήστε τις καταλληλότερες σύγχρονες)

«Ανοιχτό γράμμα του Γενικού Γραμματέα του ΚΚΕ Προς το λαό της Ελλάδας

Ο φασισμός του Μουσολίνι χτύπησε την Ελλάδα πισώπλατα, δολοφονικά και ξετσίπωτα με σκοπό να την υποδουλώσει και εξανδραποδίσει.
Σήμερα όλοι οι Έλληνες παλεύουμε για τη λευτεριά, την τιμή, την εθνική μας ανεξαρτησία.
Η πάλη θα είναι πολύ δύσκολη και πολύ σκληρή.
Μα ένα έθνος που θέλει να ζήσει πρέπει να παλεύει, αψηφώντας τους κινδύνους και τις θυσίες.
O λαός τής Ελλάδας διεξάγει σήμερα έναν πόλεμο εθνικοαπελευθερωτικό, ενάντια στο φασισμό του Μουσολίνι.
Δίπλα στο κύριο μέτωπο και Ο ΚΑΘΕ ΒΡΑΧΟΣ, Η ΚΑΘΕ ΡΕΜΑΤΙΑ, ΤΟ ΚΑΘΕ ΧΩΡΙΟ, ΚΑΛΥΒΑ ΜΕ ΚΑΛΥΒΑ, Η ΚΑΘΕ ΠΟΛΗ, ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΣΠΙΤΙ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΦΡΟΥΡΙΟ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ.
Κάθε πράκτορας του φασισμού πρέπει να εξοντωθεί αλύπητα.
Στον πόλεμο αυτό πού τον διευθύνει ή κυβέρνηση Μεταξά, όλοι μας πρέπει να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις, δίχως επιφύλαξη.
Έπαθλο για τον εργαζόμενο λαό και επιστέγασμα για το σημερινό του αγώνα, πρέπει να είναι και θα είναι, μια καινούργια 'Ελλάδα τής δουλειάς, τής λευτεριάς, λυτρωμένη από κάθε ξενική ιμπεριαλιστική εξάρτηση, μ'εναν πραγματικά παλλαϊκό πολιτισμό.
Όλοι στον αγώνα, ο καθένας στη θέση του και ή νίκη θα 'ναι νίκη τής Ελλάδας και τού λαού της.
Οι εργαζόμενοι όλου του κόσμου στέκουν στο πλευρό μας.
Αθήνα, 31 τού Οχτώβρη 1940.
ΝΙΚΟΣ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ
Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής τού ΚΚΕ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου