E N A - Κ Λ Ι Κ - Α Ρ Ι Σ Τ Ε Ρ Α ή ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΑΝ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΑΝΑΓΚΗ...

Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Κωλο-Βουδαπέστη

Ζούμε σε μια τρελή κατάσταση.

Αντί περισυλλογής, καβαλήσαμε στα κάγκελα!

Φερόμαστε λες και ρίξανε ψυχοτρόπα μέσα στον καφέ ή το τσάι μας.

Ό,τι του ‘ρθει και ό,τι του φανεί του λωλο-Στεφανή!

Τις εντυπωσιακότερες αντιδράσεις τις καταγράφουν οι κλασσικοί αριστεροί (ιχθυοκαλλιέργειας Περισσού ή ελευθέρας βοσκής), αλλά κυρίως εκείνοι οι Πασόκοι που αυτοπροσδιορίζονται ως Aριστερή Πτέρυγα (ανδρεϊκοί, τριτοσεπτεμβρικοί, κλπ)...
Όλοι τους καταστόλιστοι με αντιμνημονιακό, αντιπασοκικό και αντιπαπανδρεϊκό μένος.

Πέρα από τα γνωστά τσιτάτα, τους ιδεολογικούς φορμαλισμούς, τις μπαρουφοειδείς οικονομικές αναλύσεις και την αποδοχή και επιβράβευση των αυτοδικιών του πεζοδρομιακού όχλου, φτάσανε μέχρι το σημείο να ενισχύουν τις φαντασιώσεις τους με αντιμνημονιακούς ισχυρισμούς και αντικυβερνητικά όπλα made in Hungary!

Ένας εκ των ακραιοτέρων ύμνων (που λειτουργεί στο θολωμένο μυαλό τους περίπου ως αποστομωτικό παράδειγμα) είναι αυτός της γενναίας Ουγγαρίας, που έγραψε στα παλιά της παπούτσια το ΔΝΤ και τα βγάζει πέρα μόνη της, σε αντίθεση με τον Παπανδρέου.

Δεν τους χαλάει, ούτε η ακροδεξιά ταυτότητα του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν, ούτε τα αντιδημοκρατικά νομοθετήματα της κυβέρνησης του!

Ό,τι μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά της κυβέρνησης Παπανδρέου, καλό είναι!

Το άσχημο όμως για την απανταχού της Ελλάδος αριστεροφροσύνη είναι ότι το ουγγρικό παραμύθι χλωμιάζει…

Τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία μεταδίδουν ότι «η Fitch Ratings ανακοίνωσε την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας και της Ουγγαρίας στη χαμηλότερη βαθμίδα της επενδυτικής κατηγορίας. Ειδικότερα, … η Fitch υποβάθμισε κατά μία βαθμίδα - σε BBB- την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας».

Άντε να δούμε τώρα τι θα κάνει μια σειρά εκλεκτών συναδέλφων bloggers χωρίς το φωτεινό «αντιΔουΝουΤου» παράδειγμα της Ουγγαρίας…

Αχ τι τους κάνετε, ρε Μαγυάροι…

Αχ τι τους κάνετε…


15 σχόλια:

  1. re @stefanos se pao me 1000.
    goustaro ton tropo pou tous ta xoneis.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στην αριστερή πτέρυγα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. να προσθέσεις και τους Deko. Δεν εννοώ "Αρ ντεκό" και τα λοιπά, αλλά ΔΕΚΟ πασοκοσυνδικαλισταράδες σαν και το Φωτόπουλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΕ ΠΕΙΡΑΞΕ!!!???ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΣ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΗΦΟΡΑΣ??
    Ε Λ Ε Ο Σ!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ joe
    Εγώ να δεις πως με πάω...
    1000 με την όπισθεν!
    Καλά χριστούγεννα, buddy...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ Ανώνυμος 24-12-10-2:27
    Στην περίπτωση των "Κλασσικών" όπως είδες καθόρισα τα πράγματα στα πλαίσια της ελεγχόμενης και ελεύθερης αλιείας. Στην περιπλοκότητα του ΠΑΣΟΚ, έβαλα στο τέλος ένα "κλπ"... γιατί εδώ είναι πλούσια τα ελέη... Καλά χριστούγεννα σε σένα και τους Αρ Ντεκό συντρόφους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ Ανώνυμος 24-12-10-4:36
    Μάλλον θα πρέπει να απευθύνεσαι στον συνονόματό σου 24-12-10-2:27, αν και μου άρεσε αυτό το "Deco Πασόκος". Όσο για τα χάλια και την πολιτική κατηφόρα ΜΑΣ, δεν θα αντιδικήσω. Απλά θέλω να φέρω το πράγμα στην ίσαλο γραμμή τους, δηλαδή στις πραγματικές διαστάσεις τους. Καλά χριστούγεννα товарищ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλέ μου Στέφανε, και εμεις ερωτευτηκαμε (όχι βέβαια τον Παπανδρέου, αλλά δεν κάναμε και έτσι!!!

    Καλά Χριστουγεννα και απο εδώ. Αντε βρε και πολλές ευχές για ΑΛΗΘΙΝΟΥΣ έρωτες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χωστα τους συν. Στεφανε, ειδικα στους deco "συντροφους" που εγω απο τα Γιαννενα αναρωττιωμουνα πως τα βγαζουν περα στην Αθηνα με ενα μισθο.
    Χρονια τωρα ο μ@λ.... δεν γνωριζα πως επαιρναν τρεις μισθους σαν τον δικο μου,αποφοιτοι Δημοτικου, Γυμνασιου το πολυ πολυ Λυκειου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ Κατερίνα
    Κι όμως την είχες "ψιλοδεί" με κάποιον Παπανδρέου... κάποτε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ Ανώνυμος 25-12-10-6:42
    Σύντροφε μου από τα Γιάννενα μου ανατρέπεις την πεποίθηση ότι Αθήνα και επαρχία είχαν κλείσει την ψαλίδα που τους χώριζε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. συν. Στεφανε το 1982 συνδικαλιστης,τοτε με το ΠΑΣΟΚ-ΠΑΣΚ, με καποιους αλλους παλευαμε για ενιαιο μισθολογιο στην πρωτοβαθμια & δευτεροβαθμια εκπαιδευση, και σ'ολο το δημοσιο τομεα.
    Εμεις μειναμε με την καραμελλα της "μειωσης ωραριου" κι οι αλλοι (εφοριακοι, τελωνιακοι,deko, τραπεζες κλπ) φαγαν τον "αμπακα" με επιδοματα και υπερωριες εκτος εδραςκι αλλες επινοησεις.

    Χρονια πολλα για τη γιορτη σου αυριο 27/12!!!!!
    Γιαννενα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο προϋπολογισμός όπως μας είπε ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, δεν είναι ούτε αριστερός, ούτε δεξιός, είναι αναγκαίος.
    Η αλήθεια είναι ότι οι επιλογές που κάνει η κυβέρνηση δεν είναι νομοτελειακές. Είναι μια επιχείρηση βίαιης ανακατανομής του εισοδήματος υπέρ του κεφαλαίου. Γι’ αυτό διαλύετε το Δημόσιο, γι’ αυτό νομοθετείτε την εργασιακή ζούγκλα. Και για να τα δικαιολογήσει λέει ψέματα.

    Ψέμα 1ο: Το υπερτροφικό κράτος

    Η απογραφή έδειξε ότι το σύνολο των υπαλλήλων είναι 768.000, από τους μόνιμους υπαλλήλους έως τα stage από τους ένστολους και τους κληρικούς ως τους αιρετούς, ποσοστό δηλαδή 11,4% επί του συνόλου των εργαζομένων. Ένα από τα 4 χαμηλότερα σε όλη την Ευρώπη.

    Ψέμα 2ο: Οι υπέρογκες δημόσιες δαπάνες

    Από την Έκθεση Ανταγωνιστικότητας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, προκύπτει ότι το σύνολο των δαπανών του ελληνικού κρατικού τομέα ως ποσοστό του ΑΕΠ είναι κάτω του 12%, ένα από τα χαμηλότερα σε όλη την Ευρώπη.

    Ψέμα 3ο: Ποιός πληρώνει τις δημόσιες δαπάνες

    Αν συνυπολογίσουμε τους άμεσους και έμμεσους φόρους, προκύπτει ότι οι εργαζόμενοι συμμετέχουν με περισσότερο από 80% στα κρατικά έσοδα και οι επιχειρήσεις με λιγότερο από 20%.

    Ψέμα 4ο: Η αβάσταχτη φορολογία του κεφαλαίου

    Ο πραγματικός φορολογικός συντελεστής κεφαλαίου στην Ελλάδα βρίσκεται κάτω από το μισό του μέσου όρου της Ε.Ε. (15,8 στην Ελλάδα, έναντι 32,6 στην Ε.Ε. των 25).

    (Από την ομιλία του Β. Μουλόπουλου στη Βουλή)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΕΝΩ Ο ΔΙΚΟΣ ΣΟΥ ΑΡΧΗΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ.

    ΡΕ ΚΑΚΟΡΙΖΙΚΟ ΑΛΤΣΧΑΙΜΕΡ ΕΧΕΙΣ;

    ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΓΚΑΛΟΥ ΤΙΣ ΕΧΕΙΣ ΞΕΧΑΣΕΙ;

    ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ Η ΒΡΩΜΕΡΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΔΕΝ ΤΑ ΧΕΙΣ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ;

    AYTA EINAI ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΜΟΙΟΥΣ ΣΟΥ;

    ΔΗΛΑΔΗ ΟΜΟΙΟΙ ΣΟΥ ΑΛΛΟΙ 5-6 ΠΑΝΙΒΛΑΚΕΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΣΙΝΙΣΕΙ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΔΩΡΑΚΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ.

    ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΠΑΝΙΒΛΑΚΑ ΙΣΩΣ Η ΤΟΣΟ ΓΛΟΙΩΔΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙΣ ΣΤΑ ΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΤΟΜΑΡΙΑ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ ΝΑ ΣΟΥ ΑΠΟΦΕΡΕΙ ΚΙ ΕΣΕΝΑ ΚΑΝΑ ΨΙΧΟΥΛΟ. ΑΝ ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ.

    ΓΕΙΑ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κράμερ εναντίον Κράμερ…στην «αριστερά»…
    ΠΑΣΟΚ εναντίον ΠΑΣΟΚ… το καλύτερο από όλα αυτό που είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου σχετικά με τις ΔΕΚΟ, ότι πρέπει να τα βάλουμε με τα σπλάχνα μας… και ο αγαπητός μας Στέφανος επικαλείται την Fitch που υποβάθμισε την Ουγγαρία… για να στηρίξει τον Παπανδρέου, ο οποίος λικνιζόταν με σοσιαλιστική χάρη σε ταβέρνα της σοσιαλιστικής Κηφισιάς, στη νοσταλγική μουσική του Τσιτσάνη.
    Όταν λες αντιδημοκρατικά νομοθετήματα της ουγγρικής κυβέρνησης τι ακριβώς εννοείς; Ότι φέρνει νόμους με την διαδικασία του κατεπείγοντος και τους ψηφίζει σε χρόνο μηδέν χωρίς ουσιαστικό διάλογο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ουγγαρία ? ... τι μου θύμησες ...
    Οταν απεβίωσε ο υπαρκτός σοσιαλισμός(παρένθεση: ο οποίος παρεπιπτόντως ήταν το καλύτερο, απο λαϊκή άποψη, οικονομικό σύστημα που εφαρμόστηκε ποτέ στα πάνω απο 500000 χρόνια ύπαρξης του homo sapiens στη γη, - διπλή παρένθεση - αν δε με πιστεύετε πάρτε τα πόδια σας και πηγαίνετε ρωτήστε όλους τους ανατολικούς οικ. μετανάστες στην Αγ Κωνσταντίνου και αφήστε τις παπαρολογίες)οι κατα τόπους δυνάστες μας επινόησαν ένα σχέδιο επαναφοράς των προηγούμενων συνθηκών εργασίας και διαβίωσης των υπηκόων τους( προ φόβου σοσιαλισμού, έστω υπαρκτού , έστω λειψού, έστω αφιλελεύθερου). Μέρος του σχεδίου αυτού είστε και σεις ! Εννοώ εσείς ως blog. Αν πράγματι έχετε φρέσκες ιδέες, πέρα απο τα κλασικά μικροσυμφέροντα, εγκαταλείψετε τις θέσεις σας. ΜΑΣ ΠΟΝΑΤΕ ! Είναι απίστευτο, τόσο έξυπνοι πολίτες να εγκλωβίζονται σε τόσο στείρες ιδέες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή